Wie zijn we?

Heleen Emonds


 

In 2011 studeerde ik af aan de Katholieke Universiteit van Leuven als Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen. Aangezien mijn stage in het buitengewoon onderwijs me sterk boeide, koos ik ervoor om na mijn studies een extra opleiding  Buitengewoon Onderwijs aan de Katholieke Hogeschool te Leuven te volgen.


Na mijn opleiding ging ik aan de slag als logopediste in een groepspraktijk. Daar behandelde ik kinderen met taal-, spraak- en leermoeilijkheden. Daarnaast deed ik ervaring op in het buitengewoon onderwijs. Hier kwam ik in contact met heel wat uiteenlopende problematieken (meertaligheid, mentale beperking,  taal- en leerstoornissen, spraakstoornissen en autisme).


In juli 2015 startte ik mijn eigen praktijk op in Tielt-Winge. Hier werk ik voornamelijk met kinderen met spraak-, taal- en leermoeilijkheden. Tevens ben ik nog steeds werkzaam in  het buitengewoon onderwijs  als logopediste.


Ik ben lid van de VVL (Vlaamse Vereniging voor Logopedisten) en blijf me bijscholen zodat ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen binnen de logopedie.


Soetkin Verbruggen

 

 

 

Lorelien Van Assche


In juni 2018 ben ik afgestudeerd aan de KU Leuven als master in de logopedische en audiologische wetenschappen. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan in uiteenlopende gebieden binnen de logopedie. Zo deed ik onder andere stage in het buitengewoon onderwijs, in een zelfstandige praktijk en in een psychiatrische instelling. Omdat ik het studeren toch nog niet volledig kan loslaten, volg ik de opleiding leerkracht lager onderwijs. Daarbovenop blijf ik me bijscholen als logopedist omdat ik het belangrijk vind om op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijk onderbouwde methodieken om personen met een logopedische problematiek beter te kunnen begeleiden.


In september 2018 startte ik als logopedist in het buitengewoon onderwijs, waar ik opnieuw in contact kwam met kinderen met spraak-, taal- en leermoeilijkheden. Ik volgde de basiscursus OMFT en de opleiding van typ-10.

Naast het geven van logopedische therapie begeleid ik kampen in de schoolvakanties. Wat kan ik zeggen, ik heb mijn hart verloren aan het begeleiden van kinderen. Met als gevolg dat ik vol vertrouwen en enthousiasme uitkijk naar de nieuwe gezichten die ik ga leren kennen.

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved